fredag 15 juli 2011

Härliga växter

Igår knipsade jag lite från olika blommor för att se om det kan bli rötter. T.ex Lavendeln och plättar i luften. Sen några pelargonsticklingar.

Sticklingarna satte jag i små plastkrukor sen stoppar jag ner vaxpapper i en ljuskopp. Har ni inte vaxpapper, köpt det, fint till så mycket.

Snart lite jobb innan jag kan ta helg! 
Kram

6 kommentarer:

Emma sa...

Så fint! Vet inte om jag skulle lyckas med sticklingar, mina fingrar är inte lika "gröna" som dina, hihi. Vaxpapper, var köper man det? Inte samma sak som smörgåspapper, antar jag?
Ha en härlig dag, vännen!

Kram kram

Gunillasljusglimtar sa...

Åh tack för tips vännen...Vill önska dej en trevlig helg! Kram Gunilla

Änglarnas hus sa...

Hallojsan!!

Pelargoner och murgröna fungerar perfekt att sätta i vatten för att de ska få rötter! De andra vet jag ej..säg till om du lyckas!! :)

Ha en riktigt fin helg nu!! Kramis Sanne

Vita huset 28 sa...

Hej du är duktig du med dina sticklingar. Jag har försökt med plättar i luften men ja fick aldrig nå rötter. Har bara lyckats med murgrönan. Den har jag lite överallt nu, tycker de är så snyggt i en litten flaska el liknande.

Ha en skön helg
Kram Camilla

Helena/Hemma hos oss sa...

Pelargoner är väl hyfsat "lätta"- ja JAG klarade av det och jag har då inte gröna fingrar! Vaxpapper- det var nått nytt- får forska vidare om det :)
Trevlig helg!
Kram Helena

Lisa.L sa...

Spännande att se om d blir nåt :D vackra gamla glasflaskor! Har letet efter vaxpapper men hittar d aldrig =/ vars har du köpt d ? kram