torsdag 18 december 2008

Nu blommar det

Nu blommar det här och var. Ja alltså inte ute men inne :)
Fina vita Amaryllis.
Den här lilla står egentligen på köksbänken men där var för mörkt så jag ställde den på bordet.

Nu har jag sovit middag i 2 timmar. Kan säga att det behövdes....

Snart i mitt liv kanske allt vänder. Jo för alla som inte vet opererade jag bort en knöl i bröstet i november och tur som va var det inget :) Men jag fick mammas gamla doktor och allt startade. Jag ska nämligen till Akademiska sjukhuset för att kolla om jag har risk att få bröstcancer.
Detta har jag velat sen jag var 18 men blev stoppad då. Men nu är det dags. Jag gör det för att ha chans att få leva livet ut som man ska, vill inte sluta som mamma.
För många är detta ett svårt beslut, men väldigt enkelt för mig. För antingen visar det ju att jag har minimal chans, då blir man ju överlycklig, eller så visar det att jag har chans att förhindra det.

Nog om detta, det är fruktansvärt vad jag längtar efter våren. Funderar på att ta en resa i februari när jag fyller 25.

Ha nu det gott alla.... Så hörs vi :)

8 kommentarer:

Mitt Östergården sa...

Hej Annika!
Vad bra att du går och kanske förhindrar fler knölar. Det är starkt gjort. De flesta tror jag bara förtränger och tänker det händer inte mig. Men i dag vet man ju att det kan vara ärftligt. Försöker förstå din oro. Men man kan nog aldrig förstå hur det känns om man inte varit med om det själv. När min dotter var hemma sist! frågade hon mig. Vad det värsta som kunde hända mig var! Mitt svar blev direkt. Att bli sjuk och inte veta om man skulle få leva eller ej. Och så tror jag de flesta känner det. Men jag är så glad för din skull! Att det nu inte var något. Sköt om dig nu i Jul och var glad. Även om du känner att du längtar till våren, den kommer den också. Kommer att sakna dina inlägg nu när jag är borta. Men jag får väl kika in på din sida, lite då och då om tekniken nu funkar i Idre.
Stor kram Helen

Madeleine sa...

Hej! Jag tycker du gör ett klokt beslut. Vad skönt att få sova middag. Du vet, det är är Leila ikväll också, jippi! Förresten, jag sydde precis en lampkjol, den blev helt okej. ska göra en till längre fram. Nu var det dammat överallt, bara dammsugning kvar, sååå tråååkigt. Middagsdags! Kram Madeleine

Anna Drott sa...

Du låter klok. Det är helt rätt att ta reda på riskerna!

Stora kramar!

Galleri MochB sa...

Så fina julblommor!
Det låter helt rätt i mina öron, istället för att gå omkring och oroa sej. Barnens farmor har just genomgått hela proceduren med operastion och cellgifter mm, såsom hennes mamma också en gång gjorde, så man undrar ju lite vad riskerna blir för våra flickor... Men nu skall vi tänka på julen istället...:O) Sköt om dej! Kram Mia

Saramedflera sa...

Hejsan
Jag skulle göra precis som du om jag var i din situation. Önskar dig en fin 4:e advent!
Kram Sara

My little Home sa...

Hej Annika!

Läste ditt senaste inlägg och måste säga att det är ett klokt beslut att kolla upp detta!! Usch vilken oro du måste levt med en tid nu innan du fick beskedet om att knölen var godartad. Men bra att du kollar upp ärftlighet osv för det är klart du ska leva livet fullt ut som du skriver!! Skönt också att slippa oroa sig för det är ju bättre att veta än att gå i oro!!

Så vackra blommor som pryder ditt hem. Vitt både i inredning och blommor är så vackert:-) Jag har också en vit amaryllis som blommar nu, stora vackra klockor i vitt. Den skulle vara en Appleblossom i färgen men är mer vit tur nog;-) Sedan har jag vita azaleor och hyacinter (fniss jag är allergiker och tänkte först skippa hyacinterna men ingen jul utan liksom.... Så nu snorar jag och har svullna ögon, vad gör man icke för julblommorna:-)

God Jul och Gott Nytt År!!

Kramar

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Så fint det blommar! Det är verkligen härligt nu när dofterna sprider sig.

Förstår ditt beslut. Även om det kan bli en jobbig process att gå igenom är det nog bättre att veta. Då kan man göra något åt det. Starkt och modigt av dig!

Ha nu en riktigt God Jul!

Madeleine sa...

Hej! Ja, den är fin amaryllisen, tur att den har två stänglar i alla fall. =) Full rulle i helgen. Loppis, julmarknad och bak. Mysigt värre.. Kramis Madeleine